Tervetuloa Puheeksi ry:n sivuille!

Tilannekohtainen puhumisen vaikeus -yhdistys -Puheeksi ry. tarjoaa tietoa ja vertaistukea perheille, joissa on lapsi tai nuori, jolla on tilannekohtainen puhumisen vaikeus eli valikoiva puhumattomuus. Yhdistys tukee myös nuoria ja aikuisia, joilla on tilannekohtainen puhumisen vaikeus.

Lisäksi yhdistys jakaa tietoa tilannekohtaisesta puhumisen vaikeudesta (valikoiva puhumattomuus eli selektiivinen mutismi), vaikuttaa yhteiskunnan palveluihin ja toimintatapoihin sekä edistää jäsentensä ja heidän perheenjäsentensä etuja ja tasa-arvoa.

Tervetuloa mukaan!

AJANKOHTAISTA päivitetty 5.10.2021

  • Lokakuussa vietetään tilannekohtaisen puhumisen vaikeuden eli valikoivan puhumattomuuden teemakuukautta. Tule mukaan ja jaa omilla some-kanavillasi tietoa ja yhdistyksemme somekuvia valikoivasta puhumattomuudesta!

  • Keräämme valikoivasti puhumattomien lasten ja nuorten piirustuksia, valokuvia ja / tai lyhyitä tekstejä siitä, millaista on olla valikoivasti puhumaton, miten he kokevat itsensä, tai miten he kuvailevat omia vahvuuksiaan tai haasteitaan valikoivasti puhumattomina. Haluaisiko perheesi auttaa meitä? Voisiko lapsesi piirtää, valokuvata tai kirjoittaa meille? Myös aikuiset, joilla on tai on ollut valikoiva puhumattomuus, voivat osallistua. Jos lapsesi tai nuoresi on vamis osallistumaan lähetä meille lapsesi / nuoresi piirros, valokuva tai lyhyt teksti (1-2 lausetta riittää). Liitä kuvaan tai tekstiin lapsen / nuoren ikä, valikoivan puhumattomuuden kesto ja halutessasi myös sukupuoli. Lähetä nämä yhdistyksen sähköpostiin: info (at) puheeksi.fi. Julkaisemme näitä kuvauksia lokakuun ajan yhdistyksen somekanavilla fb:ssä ja instagramissa.

  • Haluatko auttaa meitä levittämään tietoa yhdistyksestämme? Voit tulostaa ja jakaa esittettämme kouluun, terveydenhuoltoon tai päiväkotiin, niin ammattilaislle kuin vanhemmillekin.

Otamme jatkuvasti vastaan ideoita ja innostuneita tekijöitä mukaan toimintaamme. Pienikin panos on yhdistyksellemme tärkeää.

Ole siis yhteydessä meihin hyvin matalalla kynnyksellä: info (at) puheeksi.fi


Puheeksi ry löytyy nyt myös Facebookista ja Instagramista. Tule seuraamaan!